Docenten

We zijn trots op onze docenten!

Het Koorenhuis werkt met ongeveer 120 vakdocenten die een kunstopleiding met lesbevoegdheid succesvol hebben afgerond of die door jarenlange ervaring de juiste competenties hebben opgedaan om op professionele wijze les te kunnen geven. Voor sommige kunstvormen zoals disc jockeying, breakdancing of graffiti spuiten bestaat nu eenmaal geen officiële opleiding.

Veel docenten zijn naast docent ook uitvoerend of scheppend kunstenaar. Deze docenten verzorgen samen lessen op ruim 25% van alle basisscholen in Den Haag.

We blijven ons allemaal ontwikkelen

Medewerkers van het Koorenhuis coachen en begeleiden de docenten. Samen met de docenten bepalen we de inhoud van hun lessen, zodat deze aansluit bij de wensen van de school en de beschreven leerlijn. Van elke docent wonen we elk seizoen minstens twee lessen bij en bespreken deze na. We bieden docenten de mogelijkheid zich aan te sluiten bij het Netwerk Koorenhuis. In dit netwerk zijn docenten verenigd die als ZZP-er kunstlessen geven aan leerlingen van Haagse scholen en aan amateurs in de vrije tijd.
Voor deze ‘netwerkdocenten’ worden studiedagen, intervisiebijeenkomsten, lezingen, sociale happenings enzovoorts georganiseerd. We kunnen de docenten niet verplichten lid te worden van het netwerk maar de docenten die aangesloten zijn, worden met voorrang ingezet voor kunstlessen op de Haagse scholen.

 

Uitrekenen wat het kost

Stel dat u wekelijks danslessen van een uur wilt voor uw leerlingen in groep acht. Elke week een uur gedurende het hele schooljaar en u verlangt geen aansluiting bij schoolthema’s of de andere vakken. Dan gaan we ervan uit dat de docent geen extra tijd nodig heeft om lessen voor te bereiden dan de tijd die daartoe in het tarief is opgenomen.

Een schooljaar bestaat gemiddeld uit 38 lessen.
Uitrekenen wat een docent voor u kost is dan kinderwerk: 38 x € 47,50 = € 1.805,-*.

Of wekelijks een half uur muziekles voor de onderbouw: 38 x € 23,75 = € 902,50*.
Indien u extra wensen heeft, zoals aansluiting bij de overige vakken of een presentatie tijdens een leerlin
genvoorstelling gekoppeld aan een bepaald thema, dan brengen wij geheel vrijblijvend een offerte uit. Neem contact met ons op voor meer informatie.

* Uurtarief m.i.v. schooljaar 2015/2016 bij minimaal 10 lessen per groep per schooljaar. Onder voorbehoud van wijzigingen.

Docenten

 • Katelijn Lindeijer
  Dans. Katelijn heeft haar diploma voor docent dans in Arnhem behaald én studeerde af op Modern Danstheater in Lissabon. Ze is betrokken bij diverse dansproducties als danser en maker. Als docent geeft ze kinderen van alle leeftijden veelzijdige en actieve danslessen, waarin ze de kans krijgen om hun eigen talent te ontdekken en te ontwikkelen. Daarnaast geeft ze les aan jongeren en volwassenen op verschillende dans-, theater-, en balletscholen in Den Haag. Katelijn werkt voor het Koorenhuis als VSD docent op basisschool De Ontmoeting.
  Ga naar de website van Katelijn Lindeijer >

 • Chantal van Veen
  Dans. Chantal begon op jonge leeftijd met klassiek ballet. Dansen werd een passie voor het leven… Ze is een veelgevraagd docent in heel Den Haag en omstreken. Ze geeft hiphop, streetdance, salsa, zumba en showdans. Chantal werkt al jaren voor het Koorenhuis. De laatste tijd heeft ze o.a. gewerkt voor De Mussen, het Hofstad Lyceum en praktijkschool De Poort.
  Ga naar de website van Chantal van Veen >

 • Bram Martens
  Theater. Bram is improvisatietheater trainer. Hij werkt vooral met kwetsbare jongeren op scholen, in de jeugdzorg en in het jongerenwerk. Improvisatie is een krachtig middel om te werken aan iemands zelfbeeld, samenwerking te bevorderen, emoties leren herkennen en uiten én is bij uitstek een uitlaatklep. Wanneer jongeren over de schaamte heen zijn, ontstaan er unieke scènes waarbij ze verbaasd staan over hun eigen talenten. Dat bereiken vindt Bram het mooiste aan zijn werk. Bram werkt onder andere voor Koorenhuis en ImproBattle.
  Ga naar de website van Bram Martens >

 • Tara Diepeveen
  Muziek. Tara is een professioneel muziekdocent, werkzaam in Den Haag en omgeving. Ze is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en is in het bezit van een bachelor Klassiek Accordeon en heeft bijna haar master Muziekeducatie afgerond. Tara geeft accordeonlessen op verschillende muziek- en basisscholen. Ook geeft ze verschillende algemene muzieklessen op basisscholen, onder meer voor het Koorenhuis.
  Ga naar de website van Tara Diepeveen >

 • Marjolein Gijzel
  Muziek. Marjolein heeft haar opleiding schoolmuziek aan het conservatorium Den Haag in 1995 afgerond. Daarnaast heeft ze PABO gedaan en als groepsleerkracht voor de klas gestaan. Ze leert leerkrachten werken met een muziekmethode in de klas, begeleidt studenten van het Conservatorium en geeft zowel pianolessen thuis als aan huis aan mensen met een beperking. Voor het Koorenhuis werkt ze als AMV docent op de 1e Nederlandse Buitenschool, de Eloutschool en de Archipelschool, en geeft ze workshops in het VO en Speciaal Onderwijs.

 • Tom Verburg
  Muziek. Tom studeerde in 2015 als muziekdocent af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en is sindsdien actief als gitaar- en zangdocent op een muziekschool en als muziekdocent in het primair onderwijs. Zijn muzikale interesses zijn in koren zingen en hij werkt als muzikant in een accapella ensemble. In zijn muzieklessen neemt hij de leerlingen hierin mee en leert hen over klankkleuren en samenzang. Voor Koorenhuis verzorgt Tom de AMV-lessen op Basisschool de Parkiet.

 • Michel Ponsioen
  Slagwerk. Studeerde klassiek slagwerk aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag, speelt in verschillende beroepsorkesten en ensembles in binnen- en buitenland, componeert en arrangeert slagwerkmuziek en is lid van ensemble Gending dat zich gespecialiseerd heeft in moderne muziek voor gamelan. Hij doceert bij verschillende kunstencentra en leidt enkele amateur slagwerkgroepen. Voor Koorenhuis geeft Michel percussielessen aan het Segbroek College, gastlessen bij de slagkist van Ontdek het Orkest en percussieworkshops op verschillende scholen

 • Magnolia Melaan
  Dans. Magnolia is een professioneel dansdocent, werkzaam in Den Haag en omgeving. Ze is afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie Tilburg. Magnolia werkt al 24 jaar voor het Koorenhuis en geeft les in verschillende stijlen aan álle leeftijden. Korte en lange projecten, op scholen en voor bedrijven. Via het Koorenhuis geeft Magnolia elke week dansles aan alle groepen van de Paul Krugerschool.

 • Coen van Onselen
  Theater. Coen is professionele theatermaker die al 30 jaar als regisseur, docent en schrijver werkt. Zijn ervaring draagt hij graag over op 'absolute beginners' tot gevorderden in het toneelspelen. Met passie theatermaken blijft altijd een enorme uitdaging, waar de mooiste dingen uit voort kunnen komen, als alle facetten op de juiste plaats vallen. Dit gaat nooit vanzelf, maar dat is juist de charme van theater. Voor Koorenhuis werkt Coen oa voor VSD.

 • Harry Zevenbergen
  Literatuur. Harry Zevenbergen is dichter-performer, columnist, docent poëzie & performance, presentator en organisator van literaire podia/festivals. Van april 2007 tot en met april 2009 was hij Stadsdichter van Den Haag. Naast solo-optredens werkt hij regelmatig samen met andere dichters. Hij vormde een duo met voetbaldichter Ian Horn (Worldcuppoets), Pink Sly (Wordup Touchdown) en hij richtte met Diann van Faassen de poëziepopgroep D.O.M. op. Voor het Koorenhuis is Harry actief met workshops in het VO.
  Ga naar de website van Harry Zevenbergen >

 • Vladimir Frama
  Dans. Vladimir is de drijvende kracht achter Capoeira Holland, een organisatie die lessen in deze Braziliaanse dansvorm verzorgt, optreedt op festivals, in tv-programma’s en bij bedrijfsuitjes. Met capoeira bereikt hij alle leeftijden en allerlei doelgroepen. Vladimir geeft o.a. CKV-workshops in het VO.
  Ga naar de website van Vladimir Frama >

 • Pauline ten Böhmer
  Muziek/theater. Studeerde Docent Muziek en master muziektheater Time aan Conservatorium Den Haag. Ze is betrokken bij diverse theaterproducties als actrice, zangeres en muziektheatermaker. Als docent geeft ze kinderen van alle leeftijden veelzijdige en actieve muziek- en theaterlessen, waarin ze de kans krijgen om hun eigen talent te ontdekken en te ontwikkelen. Pauline werkt voor het Koorenhuis als AMV docent op de Jan van Nassauschool, als theaterdocent geeft ze de cursus “the stage is yours” en ze geeft workshops van zingen tot acteren.

 • Jannelieke Schmidt
  Muziek & zang. Jannelieke Schmidt studeerde Docent Muziek en Klassiek Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Al tijdens deze opleidingen deed ze mee aan verschillende opera- en muziektheaterproducties in binnen- en buitenland. In haar muzieklessen neemt ze deze ervaringen mee en inspireert zij de leerlingen tot het leveren van de best mogelijke prestaties. Voor het Koorenhuis ontwikkelt en geeft Jannelieke lessen en presentaties binnen de projecten Ontdek het Orkest en Rap voor z’n Raap.
  Ga naar de website van Jannelieke Schmidt >

 • Karin van der Knoop
  Dans. Karin is danseres, choreografe, componiste , dans- en yoga-docent. Zij is gespecialiseerd in Egyptische dans en creëerde uit yoga en Egyptische dans een nieuwe dansvorm: Kerndans. Zij maakt voorstellingen met cursisten en collega’s en is artistiek leider geweest van multiculturele en multidisciplinaire projecten. Zij ontwikkelde een eigen methodiek voor haar danslessen voor jong en oud, amateurs en professionals. Karin geeft voor het Koorenhuis reguliere lessen en workshops in het VO en aan bedrijven.
  Ga naar de website van Karin van der Knoop >

 • Janine Damen
  Dans. Janine is een professioneel dansdocent/choreograaf werkzaam in omgeving Den Haag. Zij is afgestudeerd aan Fontys Dansacademie Tilburg. Ze geeft les aan alle leeftijden in de stijlen modern, jazz, streetjazz, modern jazz en klassiek op verschillende dans- en balletscholen. Daarnaast wordt ze regelmatig gevraagd als choreograaf. Via het Koorenhuis geeft Janine elke week dansles aan alle groepen van de Bavinckschool.
  Ga naar de website van Janine Damen >

 • Sanneke van der Ouw
  Muziek. Sanneke van der Ouw behaalde in 2011 haar Bachelor Docent Muziek aan het Rotterdams conservatorium, met primair instrument Viool en een minor CKV. In 2013 behaalde Sanneke haar Master Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Sanneke werkt als docent, research assistent bij het Meertens Instituut en is dirigent bij o.m. het Hofstads Jeugdorkest. Zij geeft in haar lessen het plezier en de magie van muziek aan haar leerlingen door. Sanneke werkt voor het Koorenhuis op OBS de Baanbreker en de Bavinckschool.

 • Sheila Bosman
  Theater: Sheila is afgestudeerd als theaterdocent/-maker aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sheila geef theaterlessen en regisseert verschillende voorstellingen. Het combineren van spel en beweging is iets waar zij altijd mee bezig is. De kracht van het beeld is zo sterk dat er soms geen woorden aan te pas komen. Sheila geeft voor het Koorenhuis theaterlessen op het Segbroek College.

 • Wiedija Hoffman
  Dans. Wiedija heeft van haar hobby haar beroep gemaakt. Ze werkt als dansdocent op verschillende dansscholen en heeft een eigen dansschool. Daarnaast werkt ze als uitvoerend danseres in het commerciële werkveld. Wiedija geeft les in de stijlen hiphop, streetdance en musical show. ‘Ik vind het belangrijk dat de leerlingen leren samenwerken, performen en zichzelf ontwikkelen’. Wiedija werkt voor het Koorenhuis op Chr. Basisschool de Eshof, de Anne Frankschool, het Edith Stein college en verzorgt regelmatig workshops.

 • Ruud van den Houte
  Fotografie en film maken. Ruud is fotograaf en filmmaker en werkt zowel in opdracht als autonoom. Als docent brengt hij zijn kennis en liefde voor het vak over aan kinderen en volwassenen. Hij verzorgt meerdere keren per jaar fotografiereizen naar het buitenland bij ISHOOT TRAVEL. Voor het Koorenhuis geeft Ruud lessen in fotografie, beeldbewerking, film maken op o.a. het Juliana Kinderziekenhuis (Beter van Kunst) en in het PO en VO.
  Ga naar de website van Ruud van den Houte >

 • Narelle Thomas
  Dans. Narelle begon al vroeg aan een vooropleiding show-/musical en studeerde vele jaren later af aan het Albeda Danscollege als dansentertainer & -docent. Naast het schitteren op diverse podia, verzorgt ze binnen het basis en middelbare onderwijs danslessen in de stijlen Streetdance, Hiphop, Jazz, Ballet, Tap, Musical, Afro, Yoga en nog veel meer! Op de doordeweekse avonden is Narelle te vinden in diverse dansscholen om haar lessen te verzorgen. Narelle verzorgt voor het Koorenhuis workshops in het po en vo, in uiteenlopende dansstijlen.

 • Dinaira Scheffers
  Muziek. Vanaf haar 14e zat Dinaira in popbandjes en bespeelde diverse instrumenten. Zang bleek hét middel om zich mee te uiten. Tijdens haar studie op Conservatorium Codarts in Rotterdam kon ze haar vocale capaciteiten ontwikkelen d.m.v. zangmethodes als CVT en EVTS. Deze kennis en haar liefde voor de zang kan ze als uitvoerend muzikant en docente overbrengen aan leerlingen. Met haar band AAPNOOTMIES staat ze op de planken bij oa Paard, Paradiso, 013 en Parkpop. Voor Koorenhuis geeft Dinaira vooral zangles bij Popschool Den Haag en workshops.
  Ga naar de website van Dinaira Scheffers >

 • Lisette van Gemert
  Theater. Lisette van Gemert is theaterdocent en poppenspeelster. Als docent werkt Lisette graag vanuit verschillende spelingangen. Zoals poppenspel bij jonge kinderen om de fantasie te prikkelen, oudere kinderen leren poppen maken en ermee spelen en aan volwassen geeft ze les in de techniek van poppen- en objecttheater. Naast workshops geven, maakt Lisette van Gemert bij Theater ‘Het wandelend huis’ straattheateracts en voorstellingen voor scholen. Ze kenmerkt zich door bezield en vakkundig poppenspel en wil daarmee jong en oud ontroeren.

 • Sattar Al Saadi
  Muziek. Sattar Al-Saadi studeerde Arabische muziek aan de Academy of Fine Arts in Bagdad. Hij geeft op scholen slagwerklessen op Darbuka, een Arabische vaastrommel. Satar: “Muziek is een universele taal waarin iedereen met elkaar kan spreken. Als ik les geef aan kinderen, probeer ik een taal voor ze te maken. Ze leren dan het ritme van de kikker, de trein, de klok, paarden, etc.” Sattar werkt voor het Koorenhuis op de CBS Dr. M.M. den Hertogschool, CBS de Elout, de Koningin Beatrixschool en De la Reyschool.
  Ga naar de website van Sattar Al Saadi >

 • Liesbeth van de Meent
  Beeldend. Liesbeth doorliep de Academie voor Beeldende Kunsten en studeerde daarna kunstgeschiedenis. Sindsdien is ze actief als kunstenaar en geeft ze lessen aan volwassenen, jongeren en kinderen. In haar eigen werk is Liesbeth gefascineerd door het portret, en maakt in het verlengde daarvan ook maskers, pruiken en andere theaterattributen. Liesbeth geeft voor het Koorenhuis workshops tekenen, schilderen of monotype voor leerlingen in het PO en VO, al of niet gelinkt aan de disciplines theater, film of fotografie.

 • Moki Last
  Beeldend. Moki heeft gestudeerd aan de kunstacademies van Breda en Den Bosch. Zij exposeert haar werk in vele galerieën en musea. Studiereizen voeren haar naar Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en diverse bestemmingen binnen Europa. Zij geeft lessen keramiek en schilderen op rijstpapier aan de Vrije Academie in Den Haag en de Haagse Hogeschool. In de vrije tijd-sector werkt ze met zowel volwassen (expats) als kinderen. Voor het Koorenhuis geeft zij workshops voor het VO, in 2d- en 3d- beeldende kunst.
  Ga naar de website van Moki Last >

 • Kjell van Ginkel
  Beeldend/media. Kjell heeft diverse opleidingen afgerond op het gebied van de kunsten, vormgeving, communicatie en kunsteducatie. Onder de noemer MESMO maakt hij zijn kunst. Hierin komen allerlei disciplines bij elkaar, van video-kunst tot textielvormgeving. Zijn gedrevenheid deelt hij in de lessen met de Nederlandse schooljeugd, maar ook met de jeugd in de arme wijken van Rio de Janeiro. Voor Koorenhuis werkt hij mee aan workshops voor het PO, VO en speciaal onderwijs, zoals het multidisciplinaire project Rap voor zn Raap.

 • Wenny Roeffen
  Muziek. Wenny Roeffen studeerde dwarsfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Fontys Conservatorium in Tilburg. Zij treedt regelmatig op met verschillende orkesten en solo, maar geeft ook met veel plezier les op basisscholen. Wenny geeft o.a. les bij het leerorkest The Residents, bij het IKEI project vanuit de SKVR en op speciaal onderwijs bassischool de Rehoboth vanuit Trias. Wenny werkt voor het Koorenhuis op CBS de Elout en de Koningin Beatrixschool en verzorgt regelmatig workshops.
  Ga naar de website van Wenny Roeffen >

 • Timothy Dunn
  Muziek: Timothy was altijd al bezig met muziek. Hij begon als klassiek pianist, maar heeft daarna het Conservatorium van Amsterdam doorlopen als basgitarist. Hij is zeer actief in de muziekscene in Nederland. Momenteel vooral met The Great Communicators. Zijn lessen zijn zeer interactief en behandelen verschillende onderwerpen met o.a. het uitzoeken van bestaande songs, samenspelen op verschillende instrumenten en een scala aan technische oefeningen. Timothy geeft piano- en basles op Popschool Den Haag en werkt voor Koorenhuis op HofstadMAVO.
  Ga naar de website van Timothy Dunn >

 • Rosa Maria
  Dans. Rosa is danseres en zangeres. Zij geeft lessen in Afrikaanse, Braziliaanse en Oosterse dans. In haar workshop werkt ze vaak samen met live muzikanten. Rosa heeft voor het Koorenhuis workshops in het VO gegeven en geeft tevens workshops aan bedrijven.
  Ga naar de website van Rosa Maria >

 • Ruben Boelsums
  Dans. Ruben is breakdancer en self-made dansdocent. Hij geeft les in breakdance, popping & locking en choreografie, aan mensen van alle leeftijden, met of zonder beperking. Ruben is ook verbonden aan het Haags HipHop Centrum. Hij geeft voor het Koorenhuis vooral workshops aan scholen in het VO en cursussen in de Verlengde Schooldag (VSD).
  Ga naar de website van Ruben Boelsums >

 • Mienke Zandleven
  Dans. Mienke is al van kleins af aan bevangen door dans en brengt deze passie graag aan anderen over, of het nu kinderen, jongeren of volwassenen zijn, amateurs of HBO-studenten. Na het afronden van de MBO Dans Haarlem heeft zij zich verder ontwikkeld bij Codarts Rotterdam. Daar behaalde zij haar HBO bachelor met eerstegraads lesbevoegdheid in dans, ckv en kunst algemeen. Mienke werkt momenteel voor het Koorenhuis op de Koningin Beatrixschool.
  Ga naar de website van Mienke Zandleven >

 • Luis Batista
  Muziek. Luis behaalde zijn bachelor diploma als muziekdocent aan de Hogeschool Leiden, als dwarsfluit speler in Colombia en zijn Professional Performance Certificate in de VS. Het belangrijkste voor Luis als muziekdocent is om de natuurlijke talenten van de leerlingen op het hoogste niveau te kunnen ontwikkelen. Luis probeert verschillende pedagogische visies in zijn lessen te combineren en maakt veel gebruik van zingen, dansen en body percussion.

 • Benson Walch
  Muziek. Benson begon in 2009 aan de opleiding Docent Muziek in Rotterdam. In 2014 rondde hij deze af met de minors koor- en orkestdirectie en begon tegelijkertijd aan de universitaire opleiding Muziekwetenschap in Utrecht. Hij is van plan hier in 2017 de Master van te volgen. Ondertussen werkt hij als muzikant, componist en acteur bij toneelgroep Vest in Den Haag, staat voor 2 koren, is eigenaar van zijn onderneming Walch Muziekeducatie en werkt via het Koorenhuis op basisscholen als muziekdocent.

Contact opnemen? ×

Heb je vragen?

U kunt ons bellen via: 070 - 707 17 22 of mail naar: info@koorenhuis.nl

Heb je vragen over het huren van een ruimte? Neem contact op met Prins27, 070 70 71 783 of 070 70 71 633

Voor het scannen van je ooievaarspas kun je langskomen: dinsdag-vrijdag 10-13 uur en van 15-16 uur in kamer 2.26, Prinsegracht 27

Onze locatie

Koorenhuis Centrum
Prinsegracht 27
2512 EW  Den Haag
Route auto

Openingstijden

Ma - Do 9:00 - 22:30 uur
Vrij 9:00 - 20:00 uur
Zat 9:00 - 16:00 uur
Zo Gesloten

Klik hier voor een overzicht van de openingstijden in schoolvakanties.

   
   
   
   

Postadres

Postadres
Postbus 857
2501 CW  Den Haag